Nieuws

Primair onderwijs telt 18 nieuwe 'excellente scholen'

Zestien basisscholen en twee scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs mogen zich excellente school noemen. Zij ontvingen dit predicaat maandag van de Inspectie van het Onderwijs. De PO-Raad feliciteert de scholen en hun besturen van harte.

In totaal dragen nu 83 scholen in het primair onderwijs de titel excellente school. Hun onderwijs is volgens de inspectie van goede kwaliteit en ze onderscheiden zich van andere scholen door te ‘excelleren met een specifiek profiel’. Scholen die hiervoor in aanmerking willen komen, moeten zich aanmelden. Een jury beoordeelt vervolgens of een school het predicaat daadwerkelijk krijgt.

De predicaten werden voor het eerst uitgereikt in 2012. De Inspectie van het Onderwijs is verantwoordelijk voor het traject Excellente Scholen. Welke scholen het predicaat hebben ontvangen, is te vinden op de site van de inspectie.

De PO-Raad feliciteert de betreffende scholen ook via RTV Utrecht. Ze wijst er daarbij op dat de lijst met excellente scholen waarschijnlijk niet uitputtend is, omdat er ook scholen zijn die het goed doen maar zich niet voor het traject hebben aangemeld. 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten