Leertraject

Verdieping Kwaliteit in het po

Vooraankondiging
Start eind 2023
Meerdere dagen
Volgt zsm
PO-Raad
Aanmelden
Interessant voor
Adviseurs
Organisator
PO-Raad

Hoe kom je van een onderzoeksmatige analyse van een (kwaliteits)vraagstuk naar een gedragen resultaat? Hoe zorg je voor impact op de strategische doelstellingen van je organisatie? En hoe pak je je rol hierin en verkrijg je positie? Je gaat hiermee aan de slag in het leertraject voor gevorderde kwaliteitsmedewerkers. 

Een (bovenschoolse) kwaliteitsmedewerker is nooit uitgeleerd. Ook voor mensen met veel ervaring op dit gebied blijven er ontwikkelpunten en leervragen. Soms op het gebied van persoonlijke effectiviteit, soms vakinhoudelijk. Want hoe doorloop je alle fasen in het kwaliteitsproces nou op een handige manier? Van het formuleren van de 'juiste' probleemstelling, tot het doen van onderzoek en het ontwerpen van een verandertraject dat ook echt beweging brengt en bijdraagt aan de verbetering van de onderwijskwaliteit. 

Herken je deze vragen? 

  • Hoe draag ik bij aan een gemeenschappelijke zorg voor kwaliteit?
  • Hoe word ik gehoord en kom ik aan de 'juiste' tafels? 
  • Hoe zorg ik dat er na het onderzoek ook écht wat gebeurt?
  • Hoe zet ik een gedragen verbeterproject op?   

Voor wie 

Het leertraject is bedoeld voor ervaren (bovenschoolse) kwaliteitszorgmedewerkers in het po die hun professionele kennis en vaardigheden willen optimaliseren om op die manier nog meer te kunnen bijdragen aan de (verdere) verbetering van de onderwijskwaliteit in hun organisaties. 

Van vraagstuk tot resultaat 

Deze verdiepende leergang gaat in op onderzoeksmatig werken, de opzet van effectieve verandertrajecten en de benodigde organisatiecontext in de vorm van een lerende organisatie. De positie van de stafmedewerker kwaliteit vormt hierbij de rode draad. Welke rol speel je, hoe kun je nóg meer impact maken en hoe werk je aan een gedragen verbetering?

Samen professionaliseren

Je leert in dit traject niet alleen meer over je eigen werkveld en functioneren, maar je investeert tegelijkertijd in de professionalisering van je organisatie. Je past de opgedane kennis toe in de praktijk en reflecteert hierop met je studiegenoten. Samen leren is het uitgangspunt.  

Dit haal je uit het leertraject

  • Meer grip op het proces van probleemdefinitie tot interventie 
  • Meer kennis van kwaliteitsonderzoek, werken met data en de interpretatie van bronnen
  • Handvatten voor het opzetten van een effectief veranderproject
  • Inzicht in de krachtenvelden binnen de organisatie en het effectief inzetten daarvan
  • Inzicht in het verbeteren van leercultuur binnen de organisatie
  • Een netwerk van collega stafmedewerkers kwaliteit

Meer informatie volgt

Het programma van het verdiepend leertraject Kwaliteit in het po wordt de komende maanden definitief gemaakt. Waarschijnlijk komen er vier of vijf bijeenkomsten in Utrecht, met een start eind 2023. De prijs van het leertraject wordt dan ook bekend. 

Zet je naam vast op de interesselijst

Wil je graag verder professionaliseren en spreekt dit verdiepende leertraject je aan? Zet je naam vast op de interesselijst. Je ontvangt dan een mail zodra het programma en de prijs definitief zijn en je je in kunt schrijven.

Met vragen, tips of opmerkingen kun je terecht bij Sonja Verdouw van de PO-Academie: academie@poraad.nl of 06 - 12 85 20 22. 

Vooraankondiging