Nieuws

Aandacht in de media voor kansenongelijkheid in onderwijs

Afgelopen weekend was er in de media volop aandacht voor ongelijke kansen in het (funderend) onderwijs. Aan de hand van het recent gepubliceerde OESO-onderzoek en de Staat van het Onderwijs ging Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, in het programma Buitenhof in gesprek met minister Bussemaker (Onderwijs). Onderwerpen die onder meer de revue passeerden waren vroegselectie, brede brugklassen en onderwijsachterstanden. Bekijk hier de uitzending terug.

Daarnaast besteedde ook de Volkskrant afgelopen zaterdag aandacht aan kansenongelijkheid in het onderwijs. Aan de hand van een reportage over een middelbare school in Nijmegen wordt latere selectie in de vorm van de brede (brug)klas en middenschool als oplossing voor kansenongelijkheid geanalyseerd.  

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten