Nieuws

Dekker wil onderzoek naar vaste 14-daagse meivakantie

Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) gaat een vaste 14-daagse meivakantie onderzoeken. Dat heeft hij aangekondigd in een interview in het Algemeen Dagblad.

Op dit moment stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) één week vast. Scholen zijn zelf vrij om een tweede week vakantie te plannen. Soms is dat een week voor de vastgestelde week (vaak in april) en soms een week later. Dekker geeft aan hier vaak klachten over te krijgen van ouders, die in de knel komen met het plannen van vakanties. ,,Het is een ramp voor ouders die bijvoorbeeld een kind op zowel de basisschool als in het voortgezet onderwijs hebben zitten'', aldus de staatssecretaris.

PO-Raad: 'Kijk ook naar andere vakanties'

Simone Walvisch, vicevoorzitter van de PO-Raad, laat op Radio 1 weten blij te zijn met de plannen van Dekker. ,,De PO-Raad pleit al jaren voor gelijkgetrokken vakanties, omdat families nu op deze manier uit elkaar worden getrokken''. Wel ziet de PO-Raad liever dat Dekker de zomervakantie landelijk vaststelt. Op die manier zouden lange schooljaren in sommige regio's kunnen worden voorkomen. ,,Er moet gekeken worden naar wat goed is voor de leerlingen. Vooral bij die lange schooljaren zijn kinderen tegen het einde bekaf'', aldus Walvisch.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten