Nieuws

Leergang passend onderwijs

“Het organiseren van passend onderwijs blijkt in de praktijk een hele pittige opgave”, aldus Linda Morssinkhof in een interview in Kader. Als schoolleider beland je al snel in een jungle van regels en instanties. Dat moet toch echt een stuk makkelijker kunnen. In samenwerking met Steunpunt Passend Onderwijs ontwikkelde AVS Academie daarom een leergang die schoolleiders én intern begeleiders met de nodige kennis zicht geeft op dit complexe speelveld. Pas als je dat helder hebt kun je namelijk ontdekken wat er eigenlijk allemaal wél mogelijk is en je plannen concreet vormgeven.

De leergang staat open voor zowel schoolleiders als intern begeleiders. Kom op de tandem, want je gaat samen aan de slag met het ontwikkelen van een (verbeter)plan voor passend onderwijs in jullie eigen school. Maar niet voordat onze gastdocenten van het Ministerie van OCW, de Onderwijsinspectie, het Netwerk LPO en Infinite jullie wegwijs hebben gemaakt.

Want welke partijen spelen een rol bij het realiseren van passend onderwijs en wie is nu waar verantwoordelijk voor? Wat is je speelruimte binnen de wettelijke kaders waar je rekening mee moet houden? Hoe lopen de financiële geldstromen? Waar let de Onderwijsinspectie op? Wat kunnen we leren van scholen waar ze al verder zijn met de ontwikkeling van passend onderwijs?

De leergang Passend Onderwijs gaat 1 februari 2023 van start onder leiding van voormalig schoolleider en -bestuurder Linda Morssinkhof en heeft een herregistratiewaarde van 70 punten voor het Schoolleidersregister PO. Laat je gegevens achter en wij sturen je een bericht zodra de inschrijving voor deze leergang openstaat.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten