Nieuws

Nieuweschool wint Nationale Onderwijsprijs

Nieuweschool in het Limburgse Panningen won woensdag de Nationale Onderwijsprijs. De school kreeg de onderscheiding vanwege de 'bijzondere vorm van onderwijs' die ze aanbiedt.

De Nationale Onderwijsprijs is een prijs om de 'creatieve kant van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te halen en onderwijsvernieuwende projecten te stimuleren'. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en kent zowel een winnaar voor het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs. Voorafgaand aan een landelijke finale vindt in verschillende provincies een regionale wedstrijd plaats. In totaal maakten 22 scholen kans op de prijs.

Nieuweschool heeft als doel zo goed mogelijk onderwijs voor alle leerlingen te organiseren, zo schrijft de organisatie van de Nationale Onderwijsprijs op haar website. 'Veel kinderen zijn zij-instromers omdat het onderwijs op andere scholen niet passend is of dat de (getraumatiseerde) kinderen gevlucht zijn vanwege een oorlog. De populatie is zeer divers, maar er wordt niet meer ‘gestickerd’. De school is nagenoeg  ‘diagnosevrij’, vanuit het uitgangspunt dat een sticker de leerling niet verder zal helpen. De school biedt onderwijs aan leerlingen met speciale (leer)behoeften en leerlingen die tussen wal en schip vallen in het onderwijs. Niemand wordt verwezen naar het speciaal onderwijs. Elk kind mag rekenen op een op maat gesneden aanpak. Gedifferentieerd leren is de norm. Het ziekteverzuim onder leerkrachten is extreem laag.

Het PENTA college uit Hoogvliet won de prijs in het voortgezet onderwijs.

De PO-Raad feliciteert Nieuweschool en het PENTA college van harte met de mooie onderscheiding.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten