Nieuws

Ouders staan vierkant achter lerarenstaking

Maar liefst 83% van de ouders geeft aan de landelijke staking van 5 oktober volledig te steunen. Leraren hebben volle klassen, te veel werkdruk en worden onvoldoende beloond, vinden ouders. Zo blijkt uit een peiling van Ouders & Onderwijs onder 1.852 ouders.

Een klein gedeelte van de ouders (10%) heeft moeite met het sluiten van de scholen. Ze vinden dat kinderen en ouders niet de dupe moeten zijn van de situatie binnen het basisonderwijs.

Goede communicatie

De staking op 5 oktober is bij de meeste ouders al enige tijd bekend. Scholen hebben de sluiting van de school met hun motivaties ruim van te voren aangekondigd per mail of brief. Dit heeft er toe bijgedragen dat veel ouders de landelijke actie begrijpen en ook kunnen steunen. Ouders, kinderopvangorganisaties en verenigingen zijn al enkele weken bezig om voor 5 oktober (extra) kinderopvang en activiteiten goed te regelen. Een enkele ouder lukt het niet om zelf opvang te regelen. Zij kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om hun kind door school op te laten vangen.

Stakingen in de toekomst kunnen rekenen op steun van ouders

Ouders steunen de staking en willen zich inspannen voor goed onderwijs voor hun kinderen. Als het doel na 5 oktober niet bereikt is, mogen leraren van ouders best nog een dag staken. Ruim 70% van de ouders steunt verdere sluiting van de scholen om de gestelde doelen te bereiken. Het belang van de kinderen staat daarbij voorop. 19% van de ouders vindt het goed dat ze nog meer gaan staken, maar zou het niet terecht vinden als hun kinderen daardoor nog een dag niet naar school gaan.

Lees meer op oudersonderwijs.nl

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten