Nieuws

Inclusief IKC De Kroevendonk: Iedereen is de norm

Tijdens de tweedaagse passend onderwijs van 5 en 6 oktober was er veel belangstelling voor de presentatie van Teun Dekker over inclusief onderwijs. Zijn IKC De Kroevendonk in Roosendaal, een eenpitter, is één van de eerste inclusieve scholen in Nederland en biedt onderwijs aan zowel leerlingen uit de multiculturele wijk waarin het gelegen is, als aan leerlingen uit de omliggende regio.

De school is verbonden aan het samenwerkingsverband Roosendaal-Moerdijk, dat te maken heeft met een forse negatieve vereveningsopgave: het aantal kinderen op het so en sbo lag hier voor de invoering van passend onderwijs bovengemiddeld hoog.

Hoe kon Dekker realiseren waar velen alleen van dromen? De inspectie met je mee laten denken, buiten de lijntjes durven kleuren en een flinke portie vindingrijkheid bij het vinden van financieringsbronnen, hebben hem naar eigen zeggen geholpen. Maar vooral: 'Gewoon beginnen en leren van je fouten.'

Lees hier het artikel over IKC De Kroevendonk dat vorig jaar verscheen in magazine 'Zo kan het ook'-scholen van In1school.

Door: Astrid Greven en Heleen Hartholt.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten