Nieuws

Zo help je een leerling met extra ondersteuningsbehoefte aan een soepele overgang naar het VO

De overgang van primair- naar voortgezet onderwijs is een grote stap in het leven van elke leerling en diens ouders. Scholen bereiden die zorgvuldig voor. Bij leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte zijn vaak een behoorlijke hoeveelheid partijen betrokken. We zetten voor je op een rij hoe je hen helpt bij een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs.

Wanneer geef je een leerling met extra ondersteuningsbehoefte het schooladvies? Waarop let je bij de overdracht? Hoe volg je deze leerling? Hoe betrek je zijn/haar ouders en het samenwerkingsverband? Op deze en meer vragen vind je antwoord op de website www.vanponaarvo.nl.

Praktijk en tips

Bij de veel gestelde vragen op deze site wordt onder kopje 14 (Soepele overgang PO-VO voor leerling met extra ondersteuningsbehoefte) de praktijk geschetst en vind je tips. En heb je zelf nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met het Steunpunt Passend Onderwijs.

jongeren lopen op schoolplein voortgezet onderwijs

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten