Nieuws

Radicalisering op basisschool, wees alert op signalen

In België ontstond gisteren ophef toen een intern document over ‘radicaliserende kinderen’ op een basisschool in het Vlaamse Ronse uitlekte. Voor ondersteuning bij het signaleren van radicalisering binnen het onderwijs en het aan de orde stellen van dit soort moeilijke thema’s in de klas, verwijst de PO-Raad naar de themapagina over radicalisering van de Stichting School & Veiligheid.

Het is niet voor het eerst dat maatschappelijke kwesties rond radicalisering en extremisme op scholen oplaaien. Heeft u hulp of ondersteuning nodig bij de aanpak van radicalisering op uw school/scholen? Maak dan gebruik van het aanbod van Stichting School & Veiligheid dat speciaal voor het onderwijs is ontwikkeld.

De stichting biedt gratis informatie, hulpmiddelen en lesmaterialen. In de digitale kennisbank vindt u onder meer downloadbare informatiebladen, tools, de publicatie ‘Puberaal, lastig of radicaliserend’ en lesbrieven die u direct kunt gebruiken. Daarnaast kunt u dagelijks tussen 9.00 en 16.00 uur terecht bij de helpdesk van School & Veiligheid met vragen over dit onderwerp.