ICT-puzzel voor het onderwijs

Icoon met tekst Samen vooruit met ICTIcoon met tekst Goed op weg met ICTIcoon met tekst Aan de slag met ICT

 

 

Instrumenten

 • Voer het gesprek op school aan de hand van de ICT-puzzel

  Door de puzzel te leggen krijgt u in een uur zicht op en inzicht in de bouwstenen van uw onderwijs en ICT-proces (van zicht naar inzicht). In nog eens een uur kunt u dit uitwerken tot een gedeelde visie op onderwijs en ICT zodat u weet welke activiteiten nodig zijn om deze visie in de praktijk te brengen (van inzicht naar inzet).

  Voor wie?

  De ICT-puzzel is bedoeld voor besturen in het (primair) onderwijs. Idealiter doen minimaal de bestuurder, één of meerdere schoolleiders en een (bovenschoolse) ICT-coördinator mee. Afhankelijk van het type bestuur, kunnen andere betrokkenen aansluiten.

  De ICT-puzzel is te gebruiken om:

  • met uw bestuur aan de slag te gaan met visievorming
  • de speerpunten voor de komende jaren in kaart te brengen
  • de input op te halen voor het strategisch meerjarenbeleidsplan
  • ICT-gerelateerde problemen of uitdagingen te bespreken
  • de voortgang van het onderwijs en ICT-proces vast te stellen
  • te ontdekken wat de gevolgen kunnen zijn van bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe devices of de overgang van folio naar digitaal leermateriaal

  Van wie is de ICT-puzzel?

  De 'ICT-puzzel voor het onderwijs' is ontwikkeld en bekostigd door de PO-Raad en Kennisnet. We zijn benieuwd hoe jij de ict-puzzel gebruikt en ontvangen daarom graag je feedback. Stuur je ervaringen naar support@kennisnet.nl.

  De online ICT-puzzel is direct te gebruiken 

  Het is verstandig om een procesbegeleider aan te wijzen die gebruikmaakt van de handleiding en de instructie- en reflectiedocumenten die je onderaan deze pagina kunt downloaden.

  Meer informatie

  Wegens groot succes is de fysieke versie van de ict-puzzel vanaf heden niet meer te bestellen. Voor meer informatie over de 'ICT-puzzel voor het onderwijs' en de bijbehorende handleidingen kunt u terecht op de website van Kennisnet. U kunt ook contact opnemen met Kennisnet support via support@kennisnet.nl of op 0800 321 22 33.