Nieuws

MuziekopleidersAkkoord: muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen

Op woensdag 7 oktober wordt het MuziekopleidersAkkoord ondertekend. In dit akkoord sluiten de pabo’s en conservatoria een samenwerking voor de lange termijn. Dit is een enorme stap op weg naar muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied!

Wil je weten waar er met het MuziekopleidersAkkoord naartoe wordt gewerkt? Bekijk dan deze korte animatie.

Programma MuziekopleidersAkkoord meld je nu aan!

Op 7 oktober biedt Méér Muziek in de Klas een inhoudelijk online programma voor pabo- en conservatoriumstudenten en docenten, vak- en groepsleerkrachten, schoolleiders, beleidsmakers en alle andere geïnteresseerden. Met onder meer een online lezing door prof. dr. Erik Scherder, een online lezing door Natasha Zielanzinski met Q&A en een workshop vakintegratie door Rens Gresnigt en Vivian Knols.

Je leest alles over dit programma op de site van Méér Muziek in de Klas en daar kun je je ook direct aanmelden! Je mag zoveel programmaonderdelen volgen als je wil.

Deel jouw muzikale jeugdfoto

Om onder een breed publiek aandacht te vragen voor het belang van muziekonderwijs voor het opgroeiende kind, vraagt Méér Muziek in de Klas heel Nederland op 7 oktober een muzikale jeugdfoto (video mag ook!) te posten op sociale media. Dus duik vandaag nog in je archief en ga op zoek naar een foto of video waarop jij als kind een instrument bespeelt, zingt, danst, een walkman op hebt, een lp of cd vasthoudt of live muziek beleeft en post die op 7 oktober op Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter of allemaal o.v.v. ‘IK BEN VOOR #meermuziekindeklas’. Leuk als je daarachter een persoonlijke noot toevoegt.