Nieuws

Nieuwe subsidieronde voor muziekonderwijs gestart

Scholen die werk willen maken van muziekonderwijs, kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij het Fonds Cultuurparticipatie. In totaal is hiervoor 5 miljoen euro beschikbaar, genoeg voor zo’n driehonderd scholen. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 april 2018 en worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Alle scholen in het primair onderwijs kunnen aanspraak maken op deze Impuls Muziekonderwijs. Hun schoolbestuur moet daarvoor een aanvraag indienen. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal leerlingen op de school en varieert van 10.000 tot 20.000 euro. Kijk voor de voorwaarden en het aanvraagformulier op de website van het Fonds Cultuurparticipatie.

Muzikale wedstrijd voor schoolklassen

Op schoolniveau organiseert de Stichting Méér Muziek in de Klas met AVROTROS een muzikale wedstrijd tussen basisschoolgroepen. Iedere zaterdag besteedt de omroep hier aandacht aan via de Lang Leve de Muziek Show. De winnaars mogen uiteindelijk tijdens het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy met de Grootste Schoolband van Nederland optreden voor Koningin Máxima. Lang Leve de Muziek Show wordt iedere zaterdag uitgezonden op NPO Zapp op 3 om 19:25 uur. Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad is ambassadeur van Meer Muziek in de Klas.