100 kaarten beschikbaar voor jubileumconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest

Cultuureducatie is belangrijk in het onderwijs. Muziekeducatie is hiervan een onderdeel. Om waardering te geven aan scholen die zich bezighouden met cultuureducatie, stelt het Ministerie van OCW 100 vrijkaarten beschikbaar voor het jubileumconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) op vrijdag 8 oktober 2010 om 20.15 uur. Houdt uw school zich bezig met cultuureducatie en wilt u met een docent of schoolleider naar het Jubileumconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest in het concertgebouw in Amsterdam, dan kunt u dat vóór vrijdag 24 september via dit formulier laten weten. Uit de inzenders worden 50 winnaars getrokken. De winnaars krijgen uiterlijk dinsdag 28 september bericht.

 Naar deelnameformulier >>

Jubileum Nederlands Philharmonisch Orkest
Om het geweldige succes gedurende 25 jaar te vieren opent het concert met een fanfare uit de opera l’Orfeo van Monteverdi. De werken van Mahler lopen als een zilveren draad door een kwart eeuw Nederlands Philharmonisch Orkest. Het Nederlands Kamerorkest speelt een door Mahler gearrangeerd strijkkwartet van Beethoven. De echte Mahler klinkt na de pauze; in diens Vijfde symfonie. Van inktzwart tot hemelsblauw verloopt dit werk, “Elke symfonie is voor mij een strijd met het leven”, aldus Mahler.

Muziek telt!
Niet alleen het Ministerie van OCW vindt muziek belangrijk in het leven van een kind, maar ook de cultuursector wil hier de aandacht op vestigen. De Nederlandse muziekwereld heeft hiervoor de volgende website www.muziektelt.nl. ‘Muziek telt!’ is een initiatief van Muziek Centrum Nederland, Kunstfactor en Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën