125e themacertificaat Gezonde School uitgereikt

Basisschool Twiske uit Amsterdam heeft op 5 februari het 125e themacertificaat Sport en bewegen van het vignet Gezonde School ontvangen. Deze werd uitgereikt tijdens de conferentie ‘Alles is gezondheid’ van het Nationaal Programma Preventie.

Veel basisscholen werken al aan de gezondheid van hun leerlingen, bijvoorbeeld door voorlichting aan ouders over gezonde voeding of het organiseren van beweeg- en sportactiviteiten. De Gezonde School verbindt losse activiteiten in een planmatige en structurele aanpak. Het vignet is een erkenning voor scholen die structureel, planmatig en integraal werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.

Onderwijsagenda SBGL

De PO-Raad draagt via de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl aan het Nationaal Programma Preventie. De PO-Raad onderschrijft het belang van sport, bewegen en een gezonde leefstijl in (en rondom) het onderwijs. Aandacht hiervoor op school kan een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. En aan hun prestaties en welbevinden. 

Vignet Gezonde School

Basisscholen kunnen voor acht thema’s een vignet aanvragen: Voeding, Sport en bewegen, Roken en alcohol, Hygiëne, huid, gebit, en gehoor, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Relaties en seksualiteit, Fysieke veiligheid en Milieu.

Twiske school uitreiking Vignet Gezonde School

Laatst gewijzigd: 
donderdag 6 februari 2014

Nieuwscategorieën