28 september 2011: Werkconferentie Goed bestuur

Wegens grote belangstelling is de inschrijving voor de werkconferentie gesloten.

Wij nodigen u graag uit voor de werkconferentie ‘Goed Bestuur’ op 28 september 2011 in Eindhoven. Tijdens de conferentie presenteren wij de eerste handreikingen voor het inrichten van een horizontale dialoog en over manieren waarop u kunt sturen en toezien op onderwijskwaliteit. Ook gaan we met u in gesprek over wat er nodig is om het visitatietraject te laten slagen.

Daarnaast houdt Karl Dittrich een inspirerend verhaal over zijn ervaringen met het besturen van een onderwijsinstelling. Karl Dittrich heeft 20 jaar gewerkt aan de Universiteit van Maastricht als docent en bestuurder en is momenteel voorzitter van het Nederlands-Vlaamse Accreditatie-Organisatie (NVAO).

U kunt deze werkconferentie samen met uw collega-bestuurders kosteloos bijwonen. De werkconferentie is alleen toegankelijk voor bestuurders van het primair onderwijs.

Naar aanmeldingsformulier >> 
Dossier Goed bestuur >> 
Denk mee over ‘sturen en toezien op onderwijskwaliteit’ >>

Code Goed bestuur
Goed bestuur is een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs. Goed bestuur is dan ook de rode draad voor het werk van de PO-Raad. En om die reden hebben de leden van de PO-Raad een Code Goed bestuur PO vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van januari 2010.

De code biedt een ontwikkelperspectief waar we tot 2012 actief naar toe werken. Om deze ontwikkeling te ondersteunen organiseren wij op verzoek van onze leden een aantal ondersteunende activiteiten. Een van de activiteiten is dat wij u en uw collega’s in een aantal werkconferenties in verschillende regio’s bij elkaar brengen, zodat u van elkaar kunt leren en inspiratie opdoet om aan de slag te gaan met een aantal thema’s die horen bij Goed Bestuur. Het gaat in eerste instantie om twee thema’s: het inrichten van de horizontale dialoog en sturen / toezien op onderwijskwaliteit. Daarnaast hebben we een start gemaakt met de vormgeving van een proef voor een visitatietraject voor schoolbesturen.

De exacte programmering en locatie ontvangt u nog van ons. Voor vragen over de conferentie kunt u via deze pagina contact opnemen.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 13 december 2011

Nieuwscategorieën