9 en 16 mei: Werkbijeenkomst Koers Houden

Op 9 en 16 mei organiseert de PO-Raad twee werkbijeenkomsten over het versterken van de onderwijskwaliteit in het primair onderwijs. Leden van de PO-Raad gaan tijdens de bijeenkomst met elkaar in gesprek over de nadere uitwerking van het manifest ‘In 10 jaar naar de top’ van de PO-Raad. Een deel van de dag is gewijd aan het actieplan ‘Basis voor Presteren’ van minister Van Bijsterveldt. De minister is aanwezig om hierover met u van gedachten te wisselen.

 De inschrijving voor 'Koers Houden' is gesloten

In 10 jaar naar de top
Voorjaar 2010 heeft de PO-Raad haar manifest ‘In 10 jaar naar de top’ uitgebracht. In dit manifest pleit de PO-Raad voor een pact waarvan de uitvoering het onderwijs in 10 jaar naar de top brengt. De PO-Raad heeft in dit manifest de politiek opgeroepen tot een gezamenlijke aanpak. Graag wil de PO-Raad tijdens de ALV van 9 juni een volgende stap zetten om deze doelen te bereiken. Ter voorbereiding van deze ALV wil de PO-Raad met haar leden in gesprek over de verdere uitwerking van dit pact. Hiervoor organiseert de PO-Raad op 9 en 16 mei een tweetal werkbijeenkomsten.

Basis voor presteren
Minister van Bijsterveldt zal op beide werkconferenties aanwezig zijn om met de sector in gesprek te gaan over het actieplan ‘Basis voor presteren’ dat zij binnenkort zal aanbieden aan de Tweede Kamer. Door het organiseren van deze werkconferenties wil de PO-Raad een belangrijke stap zetten om de onderwijskwaliteit in de sector primair onderwijs verder te versterken.

Locatie en tijd
De bijeenkomst op 9 mei vindt plaats in stadion Galgenwaard, Utrecht. Die op 16 mei in Beurs WTC, Rotterdam. Het programma begint om 10.30 uur. In het ochtenddeel willen we met elkaar in gesprek over de agenda van de PO-Raad. De minister zal tussen 13.00 uur en 15.00 uur aanwezig zijn om met de leden van de PO-Raad te spreken over haar agenda, waarna we tot ongeveer 16.00 uur verder zullen praten over de mogelijke verbinding tussen de agenda van de minister en die van de PO-Raad. Natuurlijk sluiten we de dag af met de mogelijkheid informeel verder te praten.

Eind april is het definitieve programma bekend. De deelnemers ontvangen ter voorbereiding nadere informatie over de gespreksthema’s. Om alle deelnemers de kans te geven mee te doen aan het gesprek met de minister, is er voor gekozen het aantal deelnemers per bijeenkomst te beperken tot 60. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor (gemandateerd) bestuurders in de sector primair onderwijs.

Aanmelden

 De inschrijving voor 'Koers Houden' is gesloten

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 13 december 2011

Nieuwscategorieën