9 februari: landelijke manifestatie in NBC Nieuwegein

Een grote landelijke actiemanifestatie vindt plaats op 9 februari in het NBC te Nieuwegein, van 14.00 tot 16.00 uur (programma). Daar laten we met zoveel mogelijk betrokkenen uit het onderwijs een duidelijk ‘nee!’ horen tegen de plannen van Van Bijsterveldt. Iedereen wordt opgeroepen naar de manifestatie te komen.

Reeks activiteiten
Personeel en werkgevers in het onderwijs voeren de komende weken samen met ouderorganisaties actie tegen de bezuinigingen van 300 miljoen euro op het passend onderwijs. Het voornemen zo’n enorm bedrag weg te korten op zorgleerlingen heeft verstrekkende gevolgen voor het gehele onderwijs. De ‘aftrap’ van de acties vindt plaats tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling en loopt via een lunchdebat in Nieuwspoort op 8 februari (Tussen 12.00 en 14.00 uur live te volgen) naar de landelijke actiebijeenkomst op 9 februari in het NBC te Nieuwegein.

Met de acties hopen ouders, personeel en werkgevers politiek Den Haag er van te overtuigen af te zien van de bezuiniging van 300 miljoen euro op die leerlingen die extra steun domweg nodig hebben. De timing van deze bijeenkomsten is dan ook afgestemd op de agenda van minister Van Bijsterveldt (OCW). Die komt eind deze maand met een beleidsbrief waarin ze haar precieze plannen bekend zal maken. Medio februari debatteert ze met de Tweede Kamer over de invulling van het bezuinigingsplan.

Dossier Passend onderwijs/bezuinigingen >>

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 13 januari 2012

Nieuwscategorieën