Aankondiging: Tweedaagse passend onderwijs

Een geslaagde transitie in passend onderwijs vraagt hernieuwing van zowel bestuursstijl als samenwerking. Daarnaast vraagt passend onderwijs een andere manier van financiële sturing en begroten. De PO-Raad organiseert op 3 en 4 oktober een tweedaagse rondom passend onderwijs waarin uitgebreid wordt stilgestaan bij deze ontwikkelingen. 

Op de tweedaagse komen thema’s aan bod als opbouw van nieuwe netwerken (samen met instellingen, gemeenten en ouderorganisaties); omdenken rond expertise: leerkrachten meenemen in passend onderwijs en arrangeren tijdens de transitie zorg voor jeugd. Ook meer ‘technische aspecten’ zullen worden belicht, zoals de uitwerking van de tripartiete overeenkomst en ontbinden van de samenwerkingsverbanden. Daarnaast komt het financieel management ruimschoots aan bod. Voor dit programma-onderdeel wordt u als aanwezige bestuurder/Raad van Toezicht-lid uitgenodigd uw controller mee te nemen. U gaat daadwerkelijk praktisch aan de slag. Onder de paraplu van het PO-Raad-project 'Eerst kiezen, dan delen' leert u in de tweedaagse hoe u het financiële management aan de beleidsdoelen uit het ondersteuningsplan kunt koppelen.

De tweedaagse vindt plaats in Ermelo. Eind juni ontvangt u meer informatie, ook over de wijze van aanmelden. Houdt hiervoor ook de agenda van de PO-Raad in de gaten.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 juni 2013

Nieuwscategorieën