Afsluiting congres PO-Raad: leden PO-Raad in debat met politici

Tijdens de centrale afsluiting van het 24-uurs congres Bevlogen Besturen van de PO-Raad, vrijdag 8 juni, gaan politici in debat met leden van de PO-Raad en andere vertegenwoordigers van de sector primair onderwijs. Aan de hand van enkele stellingen zullen een aantal onderwerpen besproken worden die de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen binnen het primair onderwijs. De politici die op dit moment hebben toegezegd te komen zijn Jeroen Dijsselbloem (PvdA), Arie Slob (CU), Marianne Luyer (CDA), Joris Backer (D66). De PO-Raad heeft van alle partijen die onderwijsspecialisten uitgenodigd die meeschrijven aan het partijprogramma. De andere genodigden hebben hun komst nog in beraad.

Met deze opzet van de afsluitende bijeenkomst speelt de PO-Raad in op de nieuwe politieke situatie die na het vallen van het kabinet is ontstaan. In een eerdere opzet zou (nu demissionair) staatssecretaris Zijlstra zijn gekomen, maar dat bleek in de nieuwe politieke werkelijkheid voor hem geen optie meer. De PO-Raad vindt het, nu de verkiezingsperiode is aangebroken, een mooie gelegenheid om het gesprek te voeren met politici die dichtbij de verkiezingsprogramma's staan. De programma's staan straks aan de basis van een komend regeerakkoord. Voor de afsluitende bijeenkomst zijn naast de congresgangers ook de 'bestuurlijke contacten' van de PO-Raad uitgenodigd, zoals vertegenwoordigers van het ministerie en andere onderwijsorganisaties.

De afsluiting van het congres vindt plaats op vrijdag 8 juni van 13.45 uur tot 15.00 uur in congrescentrum De Werelt in Lunteren. Er is nog ruimte voor aanmeldingen.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 5 juni 2012

Trefwoorden

Nieuwscategorieën