André Kuipers maakt leerlingen warm voor techniek

Op maandag 24 november 2014 bezoeken ruim 250 leerlingen van basisscholen uit Enschede op uitnodiging van Techniekpact Twente de Techniekpact Collegetour van André Kuipers in Theater Prismare. André Kuipers wil als ambassadeur van het Techniekpact de leerlingen enthousiast maken over de wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek. Naast uitleg van André Kuipers over zijn ruimtereis met veel foto’s en filmpjes, krijgen de leerlingen de mogelijkheid om ook zelf vragen aan de astronaut te stellen. Aansluitend aan de collegetour gaan de leerlingen in het museum TwentseWelle zelf aan de slag met wetenschap en techniek door het uitvoeren van proefjes.

Met de collegetour wil het Techniekpact, waar ook de PO-Raad aan deelneemt, zorgen dat voldoende jongeren kiezen voor een bèta technische opleiding. De komende jaren zijn technologische innovaties nodig voor vele maatschappelijke uitdagingen. De jongeren van nu moeten hiervoor straks de oplossingen brengen. Dit betekent dat er meer jongeren nodig zijn met bèta technische vaardigheden. Door jongeren op een vroege leeftijd in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek maken zij sneller een positieve keuze voor deze richting.

Twenty Days of Technology

Vanuit het Techniekpact Twente wordt in de regio hieraan ook volop aandacht geschonken. Zo zijn er tijdens de Twenty Days of Technology door het bedrijfsleven, onderwijs- en overheidsinstellingen evenementen georganiseerd op het gebied van techniek om de bekendheid hierover te vergroten. De Techniekpact Collegetour in Enschede is de afsluiting van de Twenty Days of Technology.

Golfbalchallenge

Tijdens de Collegetour in Enschede zal André Kuipers de leerlingen uitdagen om mee te doen met de ‘Golfbalchallenge’. Deze wedstrijd, een initiatief van TechYourFuture en in samenwerking met het Techniekpact ontwikkeld, daagt alle leerlingen van groep 7 in het basisonderwijs uit om de zwaartekracht te tarten met een golfbal. De klas die het beste idee bedenkt om een golfbal zo lang mogelijk in de ‘lucht’ te laten, wint de wedstrijd. Scholen kunnen tot het eind van dit schooljaar hun beste idee insturen. De website van de Golfbalchallenge zal op 24 november aanstaande live gaan.

Laatst gewijzigd: 
woensdag 28 januari 2015

Trefwoorden

Nieuwscategorieën