Bent u klaar voor Passend onderwijs? Test het met de praktijktoets

Samenwerkingsverbanden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de zogenoemde praktijktoets. Daarmee u erachter komen in hoeverre uw samenwerkingsverband goed op weg is richting Passend onderwijs. U krijgt hiermee verder inzicht in waar u staat in aanloop naar de start van passend onderwijs. U hoeft dus ook niet ‘klaar’ te zijn voor Passend onderwijs, maar kunt de uitkomsten gebruiken in het verdere traject naar 1 augustus 2014.

Wat is de praktijktoets?

  • Uitgangspunt voor de praktijktoets zijn casussen van leerlingen.
  • Het ‘spiegelteam’ neemt deze met u door. Dit spiegelteam bestaat uit vier personen:
  1. deskundige vanuit het ouderperspectief
  2. deskundige passend onderwijs
  3. collega uit een ander samenwerkingsverband
  4. onafhankelijk gespreksleider
  • U kunt zelf de leden van uw spiegelteam kiezen of een keuze maken uit vooraf geselecteerde deskundigen.
  • Daarnaast vragen we u een aantal gesprekspartners uit te nodigen voor een gesprek met het spiegelteam, waaronder in ieder geval leraren.
  • De praktijktoets duurt één dag. Aan het einde van de dag geeft het spiegelteam u een mondelinge terugkoppeling, een A4 met de sterke punten van uw samenwerkingsverband en een to do-list. Daarbij houdt het team rekening met de fase waarin uw samenwerkingsverband zit ten opzichte van de invoeringsdatum van Passend onderwijs.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meld u nu aan voor een praktijktoets nu of later dit schooljaar!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de praktijktoets op www.passendonderwijs.nl of op in de brochure en flyer onderaan dit bericht. U kunt zich per e-mail aanmelden bij het coördinatiepunt. Ook kunt u elke dag van de week (tussen 8.15 en 17.15 uur) contact opnemen met het coördinatiepunt via telefoonnummer 033 – 20 40 200.

 

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
woensdag 18 september 2013

Nieuwscategorieën