Besluit openbaren eindtoetsgegevens met zes weken uitgesteld

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) heeft zes weken extra tijd nodig om te beslissen of hij de eindtoetsgegevens openbaar maakt. De zes weken die hij daarvoor had gekregen, waren te kort, liet hij weten in een brief aan de advocaat van de PO-Raad.

De advocaat voerde op 14 mei in een hoorzitting het woord namens 155 schoolbesturen. Zij stellen dat scholen onevenredig worden benadeeld wanneer de informatie publiek wordt gemaakt. RTL Nieuws had eerder dit jaar om de gegevens gevraagd door middel van een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

De staatssecretaris heeft zich de afgelopen zes weken op basis van de bezwaren beraad op zijn besluit. Hij had daarbij de mogelijkheid de beslistermijn nog eenmaal met zes weken te verlengen. Daarvan maakt hij nu gebruik. Begin juli hakt hij de knoop door.

Tegen het besluit dat de staatssecretaris neemt, kan beroep worden aangetekend bij de rechtbank. Zowel RTL Nieuws als de schoolbesturen kunnen in beroep gaan wanneer aan hun wensen onvoldoende gehoor wordt gegeven. De PO-Raad gaat ervan uit dat de staatssecretaris de toetsscores dus ook na de hoorzitting niet bekend zal maken.

Laatst gewijzigd: 
woensdag 29 mei 2013

Trefwoorden

Nieuwscategorieën