Bestuurder PO-Raad bekroont sportiefste basisschool van Nederland

Wim Ludeke, lid van het Algemeen Bestuur van de PO-Raad, heeft op woensdag 15 mei een prijs uitgereikt aan de sportiefste basisschool van Nederland: OBS de Springbok uit Den Haag. De Springbok is een school van Stichting De Haagse Scholen.

De Springbok kreeg de prijs omdat ze een groot deel van de leerlingen aan het sporten kreeg. Haar leerlingen zijn daarnaast zelf betrokken bij de totstandkoming van een veilig klimaat. Door eigen projecten voor gezonde leefstijl nam het overgewicht bij leerlingen af. De publieksprijs was voor De Morskring uit Leiden

De afgelopen tijd streden acht basisscholen om de titel ‘sportiefste basisschool van Nederland’. Het was de vijfde keer dat de verkiezing werd georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO), in samenwerking met NOC*NSF.

Foto: Leerlingen van OBS de Springbok

Stimulerend sportbeleid

De acht finalisten waren genomineerd vanwege het stimulerende beleid dat de school voert op het gebied van bewegen en sport, zowel binnen als buiten de lestijden. De winnende school kreeg een waardecheque van vijfduizend euro uitgereikt en een uitnodiging voor deelname aan ‘The Battle’ van Tros Zapp Sport.

Ludeke, voorzitter van de jury, roemde alle scholen die meededen aan de finale:,,Het was kiezen tussen de besten. Het ging om details. Alle acht de scholen zijn voorbeelden van hoe het moet en hoe het kan.”

De PO-Raad onderschrijft het belang van sport, bewegen en een gezonde leefstijl in en rondom het onderwijs. Aandacht hiervoor op school kan namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen, maar ook aan hun prestaties in de klas.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 16 mei 2013

Nieuwscategorieën