Bestuurlijk netwerk rond maatschappelijk vastgoed

Binnenkort start een bestuurlijk netwerk rond maatschappelijk vastgoed. Het is bedoeld voor bestuurders uit verschillende maatschappelijke sectoren; gemeenten, scholen, kinderopvang, corporaties en maatschappelijke dienstverleners. Doel van het netwerk is om ook op bestuurlijk niveau te zoeken naar nieuwe wegen voor eigentijdse problemen rond huisvesting van maatschappelijke activiteiten en maatschappelijk vastgoed. Oplossing liggen steeds vaker tussen de sectoren in en bestuurders van maatschappelijke organisaties hebben elkaar steeds vaker nodig om vooruit te komen.

Het initiatief voor het netwerk is op 8 november 2011 genomen tijdens de bestuursbijeenkomst over de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2012. Diverse bestuurders hadden behoefte om dieper op een aantal onderwerpen in te gaan. In 2012 wordt een aantal themabijeenkomsten georganiseerd. De eerste bijeenkomst is op 30 maart 2012, heeft als thema "de gezonde wijk(voorzieningen)". Thema's voor latere bijeenkomsten zijn de huisvesting van onderwijs en opvang en de toekomstige vastgoedorganisatie.

Bouwstenen voor Sociaal

Bouwstenen voor Sociaal is een platform voor maatschappelijk vastgoed door en voor het veld. Het is een initiatief en wordt gedragen door de PO-Raad, VNG, Brancheorganisatie Kinderopvang, Aedes en MOgroep.

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 13 januari 2012

Nieuwscategorieën