Binnenlands Bestuur: 'De tijd is rijp voor nieuw visionair overleg'

Rinda den Besten pleit in een opinieartikel op de website van Binnenlands Bestuur voor een nieuw breed overleg over de bestuurlijke verhoudingen rond het onderwijs. De voorzitter van de PO-Raad verwijst daarmee naar het Schevenings Beraad van 20 jaar geleden waar het fundament van het huidige onderwijsstelsel werd gelegd.

"Praten vanuit deskundigheid, met alle betrokken partijen. Een moderne visie ontwikkelen op 'jeugd' in de breedste zin van het woord. Dat moeten we doen. Misschien duurt het weer vijf jaar voordat het klaar is. Dat geeft niet, als het gesprek maar begint. Want we moeten het als samenleving anders, beter en vooral slimmer kunnen doen", aldus Den Besten.

In een interview met 'Bouwstenen voor sociaal' ging Den Besten op 17 april ook in op het Schevenings Beraad 2.0.

Eerder al had de PO-Raad een artikel op haar eigen site over de noodzaak van het vernieuwen van de bestuurlijke verhoudingen (Oude bestuurlijke verhoudingen bespreken in nieuw Schevenings Beraad). De aanleiding was toen het debat in de Tweede Kamer op 26 maart over een kleine verandering in het stelsel van voorschoolse voorzieningen.

Laatst gewijzigd: 
woensdag 28 januari 2015

Nieuwscategorieën