Buitenspeeldag, meer dan alleen maar leuk

Woensdag 11 juni is het Buitenspeeldag. Kinderen worden op die dag gestimuleerd buiten te spelen. Op ruim duizend plekken in het land worden die dag buitenspeelactiviteiten georganiseerd.

Buitenspelen is meer dan alleen leuk: buitenspelen is héél goed voor kinderen! Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Onderzoek toont aan dat kinderen die meer buitenspelen meer bewegen en aantoonbaar minder overgewicht hebben. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Sport, bewegen en een gezonde leefstijl

Buitenspeeldag is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon. De PO-Raad staat achter het initiatief. Kinderen stimuleren buiten te spelen, sluit aan bij haar inzet om Sport, bewegen en een gezonde leefstijl (SBGL) te helpen verankeren in het beleid van scholen.

Aandacht ervoor op school kan een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. En aan hun prestaties en welbevinden. 

Gezonde schoolpleinen

Het helpen realiseren van Gezonde Schoolpleinen is een van de manieren waarop onder meer de PO-Raad dit probeert te bewerkstelligen. Ruim zeshonderd scholen vroegen onlangs ondersteuning aan voor het realiseren van een Gezond Schoolplein. Tot en met 9 mei 2014 kregen alle scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs de kans om via Gezondeschool.nl ondersteuning aan te vragen. Ruim 500 aanvragen waren afkomstig van scholen uit het basisonderwijs’.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 10 juni 2014

Nieuwscategorieën