Change Day op 26 juni geeft aandacht aan zorg

Donderdag 26 juni is Change Day. Op die dag krijgt de zorg extra aandacht. Zorg en onderwijs werken nauw samen en dat wordt met de invoering van Passend onderwijs zelfs meer. Daarom ondersteunt de PO-Raad het initiatief van Change Day.

Change Day

"Het is belangrijk dat hulpverleners en medewerkers van de school samen de problemen van leerlingen en hun gezin oppakken", zegt Rinda den Besten. Den Besten is voorzitter PO-Raad en ambassadeur van Change Day: "Vroegtijdige inzet en een integrale aanpak voorkomt dat problemen verergeren: dat is passend onderwijs en passende zorg." Den Besten belooft op de site van Change Day zich in te zetten voor de samenwerking tussen onderwijs en zorg. 

Change Day is een internationale beweging. Het ontstond vorig jaar in Engeland en werd daar een ongekend succes. Onder het motto 'samen zorgen voor goede zorg' komt de beweging nu ook in Nederland op gang. Change Day Nederland verzamelt op haar website beloften van mensen uit of rondom de zorg over wat zij zelf doen om de zorg nog beter te maken. Daarmee wil de organisatie anderen inspireren en de kracht van de zorg zichtbaar maken.

Laatst gewijzigd: 
maandag 28 april 2014

Nieuwscategorieën