De Monitor onderzoekt werkdruk in het basisonderwijs

Hoe staat het ervoor met de werkdruk in het basisonderwijs? In haar uitzending van 10 januari aanstaande duikt De Monitor in dit onderwerp. De Monitor is een onderzoeksjournalistiek programma van KRO/NCRV. In een aflevering van ruim 25 minuten wordt onder meer verteld hoe hoog de werkdruk is die leraren ervaren en wat eraan wordt gedaan om die te verminderen. Ook Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, is voor het programma geïnterviewd.

In het interview vertelt Den Besten over het gebrek aan ondersteunend personeel in het primair onderwijs. Op iedere honderd werknemers werken er drie met een ondersteunende functie. Dat is veel minder dan in bijvoorbeeld het mbo waar op iedere honderd man personeel veertien ondersteuners zijn. Dat betekent dat leraren in het primair onderwijs veel administratieve taken zelf moet doen. Dat zorgt voor een hogere werkdruk, legt ze uit.

Alvast weten welke informatie De Monitor verzamelde? Kijk dan in het dossier op de website van het programma. Een voorproefje van het interview met Den Besten is hier te bekijken

De Monitor wordt uitgezonden op zondag 10 januari, om 22:35 uur op NPO2.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 5 januari 2016

Nieuwscategorieën