Definitief 'ja' voor Nationaal Onderwijsakkoord

Het Nationaal Onderwijsakkoord is een feit. De achterbannen van de sociale partners in het onderwijs hebben ingestemd met het akkoord. Dat schrijft de Stichting van het Onderwijs in een brief aan minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker.

Met de brief wordt het principeakkoord bekrachtigd, dat in september door de partijen in de Stichting werd ondertekend. De PO-Raad maakt deel uit van de Stichting. Het Algemeen Bestuur van de PO-Raad stemde vorige week in met de plannen.

De vereniging vindt het akkoord een goede stap in de goede richting, nog geen eindstation. De afspraken geven het primair onderwijs vooral iets meer financiële ruimte. Leraren gaan jaarlijks weer meer verdienen en werkgelegenheid blijft met de afspraken behouden. Tegelijkertijd neemt het akkoord de druk op de financiën niet volledig weg.

De werkgevers en werknemers in het onderwijs praten de komende tijd over een nieuwe cao. Zij zullen daarin verdere afspraken maken over de modernisering van arbeidsvoorwaarden. 

Laatst gewijzigd: 
maandag 14 oktober 2013

Nieuwscategorieën