Eerste Gezonde Schoolplein geopend

Basisschool De Tandem in IJsselstein opent op woensdag 8 oktober zijn Gezonde Schoolplein. Het nieuwe plein is het eerste plein van de in totaal veertig Gezonde Schoolpleinen die in het primair onderwijs worden geopend.

Een Gezond Schoolplein geeft de jeugd de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Dat is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Tijdens én na schooltijd. Dit heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties.

Vincent van Kalshoven, directeur van De Tandem: ,,Onze wens was een plein dat bewegen stimuleert, uitnodigt tot verbinding en kennis van de natuur bevordert. We hebben met de hulp van kinderen en andere betrokkenen een plein gerealiseerd dat hier goed aan tegemoet komt. We zien een nieuwe wereld ontstaan van spel, ontmoeting en beweging.”

gezond schoolplein

Jongeren in een gezonde schoolomgeving zijn gezonder

Om ervoor te zorgen dat het Gezonde Schoolplein een structurele bijdrage levert aan de gezondheid van de leerlingen, ontvangt De Tandem begeleiding bij onder andere het:

- Organiseren van beheer en onderhoud.
- Inzetten van gezonde activiteiten. 
- Verankeren van educatieve buitenactiviteiten in het bestaande lesprogramma.
- Behalen van het vignet Gezonde School.
- Vervullen van een ambassadeursrol richting alle scholen in Nederland.

Gezonde Schoolpleinen worden mogelijk gemaakt door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De realisatie is in handen van Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven en de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad. Ook verschillende scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs krijgen een Gezond Schoolplein. De pleinen hebben een belangrijke voorbeeldfunctie voor alle scholen in Nederland.

Meer weten?

Kijk voor informatie en inspirerende voorbeelden op de website van gezondeschool.nl

Laatst gewijzigd: 
woensdag 4 februari 2015

Nieuwscategorieën