Eerste wetenschapsknooppunt geopend

Staatssecretaris Dijksma heeft maandag 24 augustus in Nijmegen het eerste wetenschapsknooppunt in Nederland geopend. Het knooppunt maakt onderdeel uit van het Excellentieprogramma Primair Onderwijs van het ministerie van OCW.

De PO-Raad ondersteunt het Excellentieprogramma Primair Onderwijs van harte en voorzitter Kete Kervezee was dan ook bij de opening aanwezig. In het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit Nijmegen werken onderzoekers van de universiteit, docenten en pabostudenten samen aan lesmateriaal voor scholieren van het basisonderwijs. Met minimaal drie basisscholen (12 klassen, 300 leerlingen) wordt een samenwerkingscontract aan gegaan om vervolgactiviteiten te organiseren. Kinderen op de basisschool doen hier actief aan mee. Zo kunnen ze zelf experimenteren en leren over wetenschappelijk onderzoek. Kinderen maken op een inspirerende manier kennis met de wetenschap. Talentvolle leerlingen worden zo meer uitgedaagd en krijgen de kans om hun talenten te ontwikkelen en te presteren.

Het Wetenschapsknooppunt organiseert jaarlijks een reeks van activiteiten. Staatssecretaris Dijksma nam al een voorproefje en deed mee aan verschillende workshops waarin aio’s lesgaven aan basisschoolleerlingen over bijvoorbeeld identiteit en hefboomwetten. Het WKRU behoort tot het Orion Programma en maakt onderdeel uit van het Excellentieprogramma Primair Onderwijs van OCW. Binnen het Excellentieprogramma Primair Onderwijs zullen meerdere wetenschapsknooppunten gerealiseerd gaan worden.

Bron: Ministerie van OCW

Dossier excellentie >>

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën