Ellen Emonds Leraar van het Jaar 2012

Op 6 oktober is Ellen Emonds uitgeroepen tot Leraar van het Jaar 2012 voor het primair onderwijs. Tijdens een spannende bijeenkomst ter gelegenheid van de Dag van de Leraar werd zij aangewezen als opvolger van Martin Bootsma, die zich het afgelopen jaar ambassadeur van het primair onderwijs mocht noemen. Kete Kervezee, voorzitter PO-Raad en lid van de jury van deze verkiezing, heeft Ellen en de andere winnaars van harte gefeliciteerd.

Ellen Emonds is beloond voor haar werk op openbare basisschool De Bonckert in Boxmeer en de betekenis die zij heeft voor de leerlingen van deze school. Daarnaast was de vakjury onder de indruk voor haar activiteiten en ontwikkelingen buiten school. Emonds houdt zich bezig met ontwikkeltrajecten met collega-leraren uit zowel primair als voortgezet onderwijs. Verder is ze verbonden aan het NIVOZ als docent Pedagogische Tact.

De jury heeft verder Jan Verweij van het Sint-Odulphuslyceum in Tilburg benoemd tot Leraar van het Jaar 2012 in het voortgezet onderwijs. Thea Nieuwenhuis, die lesgeeft op het Drenthe College in Meppel, is de winnaar in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast heeft de jury Stevan Kuhnen uitgeroepen tot Ambassadeur speciaal onderwijs. Vanaf volgend jaar krijgt het speciaal onderwijs een eigen Leraar van het Jaar.

 

Laatst gewijzigd: 
donderdag 11 oktober 2012

Nieuwscategorieën