Extra geld voor bijscholing schoolleiders in lumpsum

Dankzij inspanningen van de PO-Raad, krijgen schoolleiders van basisscholen vanaf 2013 jaarlijks minstens 2000 euro extra om zich bij te scholen. Het geld dat hiermee is gemoeid, wordt opgenomen in de lumpsum. Dat maakte staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) deze week bekend

In totaal is er dit jaar 22 miljoen euro beschikbaar om schoolleidersop deze manier verder te professionaliseren. Dat bedrag loopt tot 2015 op tot 29,5 miljoen euro structureel per jaar.  De investering in schoolleiders is volgens de staatssecretaris nodig omdat zij ‘cruciaal’ zijn voor de kwaliteit van het onderwijs op een school. ,,Zij zorgen ervoor dat docenten hun handen vrij hebben om te kunnen doen waar zij het beste in zijn: hun leerlingen kennis en vaardigheden bijbrengen en hen inspireren.’ aldus Dekker. 

De verdeling van het extra geld voor opleiding is gekoppeld aan CAO-afspraken. Dat moet ervoor zorgen dat het geld ook daadwerkelijk wordt uitgegeven aan bijscholing en niet ergens anders aan wordt besteed. In het verleden bleek vaak dat schoolleiders zichzelf geen bijscholing gunden.

In de nieuwe CAO-PO zijn ook afspraken gemaakt over de verplichte registratie van schoolleiders. Alle directieleden worden verplicht zich in dat register te registreren. De werkgever moet deze kosten betalen.

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
maandag 4 maart 2013

Nieuwscategorieën