Gomarus Scholengemeenschap als 1000ste school gekwalificeerd voor OSO

De Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem is de duizendste school die zich heeft gekwalificeerd voor OSO, de Overstapservice Onderwijs. De afgelopen maand kwalificeerden zich meer dan 300 scholen voor OSO. ,,Dit geeft wel aan dat scholen zich aan het voorbereiden zijn om bij de eerstvolgende PO-VO overstap hun leerlingendossiers digitaal uit te wisselen'', aldus Joandi Hartendorp, projectleider OSO.

Om te zorgen dat de overdracht van leerlinggegevens voldoet aan de eisen van veiligheid en privacy en om de administratieve last voor scholen te verminderen, werken de PO-Raad en de VO-raad samen aan een landelijke, uniforme en veilige standaard. De PO-Raad is blij met het toenemende aantal scholen dat zich momenteel kwalificeert, want scholen hebben elkaar nodig om die digitale uitwisseling te kunnen realiseren. 

De digitale uitwisseling door middel van OSO is sneller en minder foutgevoelig dan papieren dossiers samenstellen en uitwisselen. Bovendien verlicht het de administratieve last medewerkers in een toch al drukke periode. 

Uw school ook kwalificeren?

De Overstapservice Onderwijs helpt scholen om een flinke efficientieslag te maken en daarmee tijdwinst te boeken in een toch al drukke periode. De meeste softwareleveranciers hebben de functionaliteiten voor OSO inmiddels ingebouwd in hun systeem. Het enige dat uw school nog hoeft te doen, is een kwalificatietraject doorlopen. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is eenvoudig. Kwalificatie kost u een halve dag, waarin u zich een aantal zaken eigen maakt rondom privacy, beveiliging, techniek en de praktische overheveling van gegevens. Tot 1 april 2014 is ondersteuning van de OSO-servicedesk bij het kwalificatietraject nog kosteloos. 

Meer informatie vindt u op de speciale website van OSO. De ontwikkeling van OSO is een initiatief van de PO-Raad en de VO-raad. Het project wordt bekostigd door het ministerie van OCW. Schoolinfo zorgt voor de uitvoering.

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 13 december 2013

Trefwoorden

Nieuwscategorieën