Handleiding voor schoolbesturen bij de prikactie (versie 3, 21 juni)

Op dinsdag 27 juni zullen veel basisschoolleerkrachten in Nederland een uur later starten met hun les dan normaal (zie nieuwsbericht). Als PO-Raad en lid van het PO-Front steunen wij deze actie. We krijgen ondertussen al veel vragen over de actie. De belangrijkste vragen hebben we op een rij gezet in een handleiding om de leden van de PO-Raad optimaal te ondersteunen.

In de handleiding (zie hieronder bij bestanden) vindt u informatie over waar u aan moet denken bij de prikactie en hoe dit juridisch allemaal werkt. We hebben de informatie verdeeld in actie- en aandachtspunten voor, tijdens en na 27 juni. 

Bij ontwikkelingen en zodra meer informatie beschikbaar komt, wordt de handleiding zo snel mogelijk aangepast. Op dit moment is aan dit bericht versie 2 van 15 juni 2017 gekoppeld.

U kunt hier de brief nalezen die de organisaties van het PO-front aan besturen en scholen hebben gestuurd. Ook kunt u hier een voorbeeldbrief vinden die naar ouders gestuurd kan worden. U kunt deze brief aanpassen met de informatie over de specifieke situatie bij de school.

Ter informatie en inspiratie - voor andere leden van de PO-Raad - kun je bij dit bericht aangeven wat jullie hebben afgesproken in het kader van de prikactie op 27 juni.

Laatst gewijzigd: 
maandag 10 juli 2017

Reacties (4)

Ahlem Steenhuisen
10:32, 14 juni 2017

Onderwijs moet verbeteren en dat kun je doen alleen met de steun van leraren en de heel onderwijs team.

Mevr.Amaouch-Arbaj
23:01, 21 juni 2017

Ik vind dat leraren meer salaris moeten krijgen voor wat ze doen .Ze verdienen het en zo wordt het ook aantrekkelijk om juf of meester te worden ! Dus Den -Haag hopelijk komen jullie in actie zodat het leer stelsel voort blijft bestaan !

Helaas Anoniem.
12:14, 26 juni 2017

Stichting Fluvium (basisscholen in de gemeente geldermalsen en neerijnen) verplicht haar onderwijzend personeel om de deuren te openen en voor opvang te zorgen. Hieruit kan je opmaken dat het stichtingsbestuur een agenda hanteert die niet overeenkomt met de belangen van de kinderen en het onderwijzend personeel.
Ook de 40 urige werkweek wordt door diverse scholen in deze stichting met voeten getreden. Schande dat dit nog kan bestaan.

H.Oolbekkink
08:45, 27 juni 2017

Rijkelijk laat zo'n breed en duidelijk verzet. Al heel lang is duidelijk dat goed onderwijs geven in brede zin een onhaalbare kaart is. Laat staan passend onderwijs. Er is steeds meer bijgekomen met kinderen waarvoor meer tijd en energie nodig is. Er wordt ook steeds meer van je geëist. Terwijl de tijd die je er voor krijgt hetzelfde is gebleven en de middelen zijn afgenomen. Het is in feite een eenvoudig rekensommetje, dat elke leerkracht/docent dient te kennen, evenals bestuur en politiek en ouders: 2+2=4 en geen 22. Dat is wel wat politiek en veel ouders willen doen geloven en de beroepsgroep is daar te ver in meegegaan. Daarnaast is door de politiek en veel ouders het respect voor de leerkracht/docent en het vakmanschap ook al tijdenlang ondergraven. Dat overkomt je, maar men heeft het ook laten gebeuren. Teveel idealisme, gezags-getrouwheid en te weinig kennis van het verleden. Wil je je werk nog naar volle tevredenheid kunnen doen, dan is er veel nodig: voldoende leerkrachten, meer onder-steuning en tijd en voldoende materiaal. Niet te vergeten meer respect en vrijheid voor de vakman/vakvrouw. Beter salaris ook, maar dit is helaas moeilijker duidelijk te maken dan beter onderwijs. Succes is niet genoeg, ik wens iedereen suczeven.

Plaats een reactie