Handreiking gemeenteraadsverkiezing: Hoe u invloed kunt hebben op de lokale politiek

Het lijkt nog ver weg, de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Een belangrijk moment in de lokale democratie; Een prachtige kans voor u als schoolbestuurder om kwalitatief hoogwaardig onderwijs voor elk kind in uw gemeente onder de aandacht van de lokale politiek te brengen. Het is belangrijk om daar als schoolbestuur nu al mee bezig te zijn. In 2013 beginnen de politieke partijen namelijk te schrijven aan hun verkiezingsprogramma 2014.

De PO-Raad heeft voor u een handreiking Gemeenteraadsverkiezingen 2014 ontwikkeld. Het doel van deze handreiking is om u mogelijke thema`s aan te dragen die relevant zijn voor de lokale politiek. De handreiking geeft u ideeën op welke manier en op welke thema`s u invloed kunt hebben op de verkiezingsprogramma`s van de lokale politieke partijen binnen uw gemeente. In de handreiking vindt u onder andere tips, voorbeelden en persberichten.

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties ter verbetering van deze handreiking, dan kunt u contact opnemen met de PO-Raad via info@poraad.nl.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 22 augustus 2013

Nieuwscategorieën