Help leraar en kwaliteit onderwijs verbeteren en vul de vragenlijst in

De kwaliteit van het onderwijs is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de leraar. Het is daarom essentieel dat schoolbesturen een goed inzicht hebben in de kwaliteiten van hun leerkrachten. Om dit inzicht te verkrijgen, gebruiken veel scholen observatie-instrumenten of vaardigheidsmeters die de didactische vaardigheden van leraren in beeld brengen.

In het onderhandelaarsakkoord is afgesproken dat schoolbesturen een beproefd observatie-instrument gebruiken om tot een objectieve en transparante evaluatie te komen van de vorderingen van hun leraren. De PO-Raad wil schoolbesturen helpen bij de keuze voor een passend instrument. Daarvoor wil ze in kaart brengen welke instrumenten door schoolbesturen al worden gebruikt en waarom en aan wat voor instrument andere besturen behoefte hebben.

Door onderstaande vragenlijst in te vullen, helpt u de PO-Raad en uw collega-besturen hierin inzicht te krijgen. De PO-Raad roept zowel bestuurders, schoolleiders en P&O’ers daarom op de vragenlijst in te vullen. Met vijf minuten van uw tijd, draagt u bij aan een betere onderwijskwaliteit.

Mocht u al een verkorte versie van deze vragenlijst hebben ingevuld, dan staat dat het beantwoorden van deze vragen niet in de weg. 

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 9 september 2014

Nieuwscategorieën