HEVO presenteert duurzame kwaliteitsrichtlijn huisvesting

HEVO heeft tijdens een symposium in ’s-Hertogenbosch de tweede versie van de kwaliteitsrichtlijn huisvesting primair onderwijs gepresenteerd. De Duurzame kwaliteitsrichtlijnen huisvesting PO-scholen omschrijven de kwaliteit waaraan een schoolgebouw moet voldoen en het netwerk huisvesting van de PO-Raad heeft de nodige input geleverd voor het boekje. De richtlijnen die in het boek worden gepresenteerd, vormen een goede basis voor het opstellen van een programma van eisen.

Voor schoolbesturen en gemeentebesturen is het vaak een ware zoektocht naar juridische, financiële en technische aspecten waarmee bij de bouw of renovatie van een school rekening moet worden gehouden. In een handzaam boekje heeft HEVO veel van die onderwerpen bij elkaar gebracht.

Ten opzichte van de vorige kwaliteitsrichtlijn is het boekje uitgebreid met een groot aantal onderwerpen. Daarnaast wordt in het boekje de nodige aandacht besteed aan allerlei aspecten van duurzaamheid. In het boekje wordt o.a. aandacht besteed aan het bouwmanagement en het bouwheerschap, gezondheid, energie, financiële kaders en energieverbruik. Daarnaast is een begrippenlijst opgenomen, worden voorbeelden van ruimten gegeven en vindt u een overzicht van de verschillende duurzaamheidslabels.

Zeker voor school- en gemeentebesturen die niet elke dag te maken hebben met de bouw of renovatie van schoolgebouwen is het boekje een handzaam naslagwerk. Het boekje kan besteld worden bij HEVO en kost € 25. Ook voor het voortgezet onderwijs heeft HEVO een duurzame kwaliteitsrichtlijn gepubliceerd.

Laatst gewijzigd: 
maandag 12 december 2011

Nieuwscategorieën