Nieuws

Nieuwsitems in de categorie: In de media.

  • De vakbonden hebben aangegeven op dit moment niet door te willen praten over een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao. Rinda den Besten: ,,Ik vind dit heel jammer. We wilden in deze cao een eerlijke beloning realiseren voor onderwijsondersteunend personeel en schooldirectie. Daar zitten ze al een jaar op te wachten. Dat kan nu niet doorgaan. Ook waren we bereid een mooie loonsverhoging voor iedereen af te spreken.’'

  • Om kinderen zo goed mogelijk te helpen met ontwikkelen, zoeken scholen al een tijdje de grenzen van de wet op. Maar uiteindelijk moeten die grenzen wel opschuiven, betoogt Rinda den Besten,...

  • Scholen die sinds 2011 experimenteren met flexibele onderwijstijden, moeten daarmee kunnen doorgaan, mits hun kwaliteit goed is. CDA, D66, VVD en SGP voerden donderdag in een debat de druk op op minister Arie Slob (Onderwijs) om dit te regelen. Hij kondigde onlangs aan dit experiment te willen beëindigen.

  • In een interview met NRC geeft Paul Kirschner, emeritus hoogleraar onderwijspsychologie, aan hoe belangrijk het is dat er gebruik wordt gemaakt van wetenschappelijke kennis in het onderwijs. 'Zo moet een leraar over de hoeveelheid technieken beschikken van een ‘Michelin-kok’, zegt hij vaak, en niet die van een hamburgerbakker in de McDonalds. Zodat de leraar per geval kan bepalen met welke techniek de leerling het meest leert', zo schrijft NRC.

  • In Utrecht was een grote botenparade met onder andere homo's, lesbiennes en transgenders. Tijdens deze derde editie van de Utrechtse Canal Pride vaart er voor het eerst ook een boot met juffen en meesters mee. De PO-Raad en de leraren willen dat iedereen zich op school fijn en veilig voelt. Nu gaat dat nog niet altijd goed. Het woord homo wordt bijvoorbeeld nog vaak gebruikt om te plagen of te pesten. Door mee te varen, hopen de juffen en meesters dat er iets verandert.

  • Op 1 januari 2020 hopen Jan van de Ven, Thijs Roovers en René Kneyber een nieuwe beroepsvereniging voor en vooral door leraren te lanceren. In dagblad Trouw vertellen de docenten dat ze de steun hebben van meer dan 10.000 leraren. Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, is blij met het grote animo voor de beroepsvereniging.

  • Basisscholen mogen vanaf schooljaar 2020-2021 niet meer experimenteren met flexibele schooltijden schreef minister Arie Slob (Onderwijs) eerder naar de Tweede Kamer. NRC.nl spreekt een aantal betrokkenen bij het experiment. Zij hebben het over ‘een stap terug in de tijd’.

Pagina's