Nieuws

Nieuwsitems in de categorie: In de media.

  • Ieder kind in aanraking brengen met muziekonderwijs, omdat dit niet alleen leuk is maar ook goed is voor de ontwikkeling van hun brein en bijdraagt aan betere schoolprestaties. Die doelstelling stond centraal op het symposium Morgen méér muziek in de klas, dat woensdag plaatsvond. Radio 1 sprak hierover met Anko van Hoepen, vicevoorzitter van de PO-Raad en betrokken bij de stichting Méér muziek in de klas. 

  • Maak op je school een meerjarenplan voor nieuwkomersleerlingen. Gebruik de moedertaal van een leerling als opstapje voor het leren van Nederlands én andere vakken. Dat zijn twee belangrijke aanbevelingen uit de handreiking ‘Ruimte voor nieuwe talenten’ die de PO-Raad vandaag presenteert. Openbare Basisschool Overvecht neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Later deze week volgen alle andere basisscholen en besturen.

  • Diverse media berichtten deze week over de komst van de eerste universitaire lerarenopleiding. Minister Bussemaker heeft de komst van de opleiding, na positief advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO), goedgekeurd. Wanneer de opleiding geaccrediteerd wordt zal de Radboud Universiteit de opleiding gaan aanbieden. De PO-Raad en de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) zijn de initiatiefnemers.

  • Afgelopen weekend werd de PO-Raad tweemaal genoemd in de media. het Nederlands Dagblad wijdde een artikel aan de hoge kosten die komen kijken bij het bouwen van een nieuwe school. De Leeuwarder Courant besteedde aandacht aan de krimp die zich doet gelden in het Friese basisonderwijs.

  • Het ging de afgelopen week in de media over verschillende onderwerpen die het primair onderwijs raken. Zo  passeerden onder meer brede brugklassen, dyslexie en burgerschapsonderwijs de revue....

  • Door een verkeerde definitie van achterstandsleerlingen is de afgelopen jaren bijna 150 miljoen euro weggelekt. Dat concludeert de PO-Raad uit het onderzoek dat het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) onlangs presenteerde. ,,Geld dat terecht had moeten komen bij de kinderen die het ‘t hardst nodig hadden’’, aldus voorzitter Rinda den Besten vandaag in Trouw. De PO-Raad is blij met de nieuwe definitie van het CBS, maar wil wel het verloren geld terug.

  • Of een tweede schooladvies, in het tweede jaar van het voortgezet onderwijs zin heeft? In een artikel zoekt NRC naar een antwoord op deze vraag. Pleidooi voor zo'n tweede advies komt van de VO-raad. 

  • Simone Walvisch is maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar grote bijdrage aan de verbetering van het onderwijs in Nederland. Ze ontving de onderscheiding van staatssecretaris Sander Dekker tijdens haar afscheid als vicevoorzitter van de PO-Raad, schreef Het Parool. 

  • Afgelopen week presenteerde de PO-Raad samen met twaalf andere onderwijs- en marktpartijen het manifest ‘Nú investeren in onderwijs van morgen’. Zij roepen de overheid daarin op om de juiste randvoorwaarden te creëren die nodig zijn voor modern onderwijs. Veel media besteedden aandacht aan het manifest.

  • In een opiniestuk in het Dagblad van het Noorden schrijft jurist arbeidsrecht Loes Dreschler over de afspraken die de PO-Raad en de vakbonden hebben gemaakt over de tijdelijke verruiming van de Wet werk en zekerheid (Wwz).

Pagina's