Inschrijvingen veiligheidsmonitor geopend

Dit voorjaar wordt een nieuwe meting gehouden van de tweejaarlijkse digitale monitor sociale veiligheid in en rond scholen, kortweg de veiligheidsmonitor. Deze wordt in opdracht van OCW opgesteld door onderzoeksbureau ITS. PO- en (V)SO-scholen kunnen zich er nu voor aanmelden.

De veiligheidsmonitor geeft de school een breed en diepgaand inzicht: Hoe veilig is deze school in de beleving van leerlingen, personeel, schoolleiding en (bij PO-) ouders. Welke plekken binnen en rondom de school voelen voor hen veilig en welke niet? Hebben ze wel eens geweld ervaren? Worden ze gepest – op het schoolplein, via briefjes, of via internet? Of pesten ze zelf? Weten leerlingen bij wie ze terecht kunnen als er iets vervelends gebeurt?

Kosten en rapportage

Deelname aan de veiligheidsmonitor 2014 is gratis. De afnameperiode kan door de school zelf worden bepaald, tussen begin februari en eind april.

Invullen van de digitale vragenlijst kost voor personeel ongeveer tien minuten. Voor leerlingen geldt een invultijd van gemiddeld twintig minuten, afhankelijk van het leesniveau van de leerlingen. Scholen krijgen een kostenloze rapportage per locatie. Alleen de betreffende school krijgt toegang tot deze informatie.

Deelnemen?

Wie wil deelnemen aan de veiligheidsmonitor 2014, kan zich nu aanmelden op de website www.itsvemo.nl of contact opnemen via info@itsvemo.nl.  U heeft dan tot eind april om de vragenlijsten uit te zetten en in te vullen. Scholen in het primair onderwijs kunnen meer informatie vinden op www.veiligpo.nl en in de bijlage onderaan dit bericht.

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
maandag 27 januari 2014

Trefwoorden

Nieuwscategorieën