Is uw school de volgende die zich kwalificeert voor OSO?

Het aantal scholen dat zich heeft gekwalificeerd voor de Overstapservice Onderwijs (OSO) groeit snel. Hadden in december 2013 duizend scholen zich gekwalificeerd, afgelopen week stond de teller op 1500. Is uw school de volgende?

Met de Overstapservice Onderwijs kunnen studie- en begeleidingsgegevens van individuele leerlingen digitaal worden uitgewisseld. Deze service kan uw school vooral tijd en energie besparen bij de overstap van leerlingen uit groep 8 naar de brugklas. Over enkele maanden is dat ook voor uw school weer volop aan de orde.

Gratis begeleiding

Voordat scholen met OSO aan de slag kunnen, doorlopen zij een kwalificatieproces. Tot 1 april 2014 wordt dat kwalificatieproces voor OSO nog kosteloos begeleid. Wilt u nog gebruikmaken van deze mogelijkheid, neem dan contact op met de servicedesk van OSO via telefoonnummer 030-2324890 of per e-mail.  Wilt u met een grotere groep scholen kwalificeren, dan kunt u via de servicedesk ook een in-company workshop aanvragen.

Kwalificatieproces

Scholen kunnen het kwalificatieproces ook zelfstandig doorlopen aan de hand van de OSO-handleiding. Daarnaast kunnen zij gebruikmaken van de kwalificatieworkshops die verschillende softwareleveranciers op dit moment voor hun klanten organiseren. Tijdens een korte bijeenkomst worden zij dan geïnformeerd over alle privacyzaken rondom OSO en installeren deelnemers een certificaat in hun eigen leerlingenadministratiesysteem. Heeft u hiervoor belangstelling, dan kunt u het beste contact opnemen met de softwareleverancier van uw eigen leerlingenadministratiesysteem. 

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 28 januari 2014

Trefwoorden

Nieuwscategorieën