ITEM-conferentie op 29 en 30 januari 2013

Op 29 en 30 januari organiseren AB-ZHW/Lucas Onderwijs, Kennisnet, APS IT-diensten en Microsoft Educatie/Partners in Learning de ITEM-conferentie. ITEM staat voor International Technology & Education Meeting. De doelstelling van ITEM is om door middel van het organiseren van conferenties en studiereizen de integratie van ICT in het onderwijs te bevorderen.

Tijdens de conferentie krijgt u de gelegenheid door middel van hoor- en werkcolleges kennis te maken met Sugata Mitra (bekend van Project Hole in the Wall) en zijn ideeën over Future Learning.

Na een dag theorie volgt op woensdag de praktijk. Een Engelse school die heeft deelgenomen aan het Innovative School Program van Microsoft zal vertellen over de kansen en valkuilen die een system shift met zich meebrengt. Dit roept natuurlijk vragen op als over hoe een vernieuwde visie op leren doorgevoerd kan worden binnen een grote organisatie als een schoolbestuur? Wat gebeurt er op schoolniveau wanneer je zo'n verandering doorvoert? Hoe passen deze ontwikkelingen binnen de ambities van de sector? Onder leiding van dagvoorzitter Frans Schouwenburg zal gezocht worden naar antwoorden op deze vragen.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 2 oktober 2012

Trefwoorden

Nieuwscategorieën