Jubileum KVLO: Goed leren bewegen

Op donderdag 24 mei sprak PO-Raad voorzitter Kete Kervezee tijdens 'de Jubileumviering 150 jaar KVLO'. Tijdens de 150ste Openbare Jaarvergadering van de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding sprak zij haar felicitaties uit en ging in op het belang van goed leren bewegen.

Naast de positieve gevolgen voor fitheid en gezondheid blijkt dat bewegen ook belangrijk is voor de cognitieve ontwikkeling. "Sport en onderwijs lijkt hier een winnende combinatie te zijn", aldus Kervezee. Ook de positieve invloed van het vak bewegingsonderwijs op thema's als 'democratisch burgerschap', 'overgewicht/ gezonde leefstijl' en 'sociaal emotionele vaardigheden' werden belicht in de speech. Kete Kervezee, die zich tevens inzet voor het Jeugdsportfonds, benadrukte het belangrijk te vinden dat alle kinderen kunnen sporten. 

Kete Kervezee: "150 jaar KVLO betekent niet dat we het over oude, stoffige zaken hebben. Dat zie ik vooral aan de manier waarop dit jubileum wordt gevierd: actief en gericht op de toekomst'. De PO-Raad onderschrijft dit en zet zich graag in om scholen en schoolbesturen onder andere middels de te verschijnen Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde leefstijl te ondersteunen bij hun opdracht: goed leren bewegen."

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 29 mei 2012

Nieuwscategorieën