Kamer kijkt naar verbetertermijn zeer zwakke scholen

De Tweede Kamer buigt zich over het wetsvoorstel dat zeer zwakke scholen een jaar de tijd geeft zich te verbeteren. De Kamer kreeg het voorstel onlangs toegestuurd van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs).

Scholen die ondermaats presteren, krijgen nu nog enkele jaren de tijd daar verandering in te brengen. Dekker wil eerder kunnen ingrijpen wanneer scholen zich daarvoor niet voldoende inzetten.

De PO-Raad vindt iedere zwakke school er één te veel en vindt dat er alles aan moet worden gedaan om te zorgen dat een school goed onderwijs geeft. Dankzij inzet van onder meer de PO-Raad is het aantal zeer zwakke scholen de laatste jaren flink afgenomen. Op 1 januari 2009 waren er nog 108 zeer zwakker basisscholen. Nu zijn dat er nog 17.

Een wetswijziging is volgens de PO-Raad niet nodig omdat daarmee geen verdere bijdrage wordt geleverd aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit.

De PO-Raad pleit er al langer voor dat, wanneer die wetswijziging er toch komt, er een verbetertermijn van een schooljaar wordt aangehouden en niet van een kalenderjaar. In het wetsvoorstel dat nu ter behandeling in de Tweede Kamer ligt, is dat niet meegenomen. De PO-Raad zal hier daarom bij de Kamerleden nog aandacht voor vragen.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 19 november 2013

Nieuwscategorieën