Kennis InnovatieImpuls Onderwijs beschikbaar voor leraren

Vier jaar lang experimenteerden 150 scholen in het primair en voortgezet onderwijs met innovaties zoals het gebruik van digitale leermiddelen en van nieuwe manieren om personeel in te zetten. De kennis en ervaring die de scholen hebben opgedaan, zijn nu beschikbaar op de website van Leraar24.

Het gaat specifiek om diverse video’s en enkele artikelen over de vijf innovatieconcepten van de InnovatieImpuls Onderwijs. Deze zijn te vinden in de dossiers van Slimfit, bij de algemene informatie. (voor primair onderwijs)  en in de dossiers  Onderwijsteams, Leerlingen voor Leerlingen, E- klas en Pal-studenten en Videolessen (voor voortgezet onderwijs).

IIO op Maat gaat door

De InnovatieImpuls Onderwijs (IIO) is in 2014 afgesloten maar scholen kunnen nog altijd advies en ondersteuning krijgen via het project IIO op Maat van het CAOP en Kennisland. Deze organisaties hebben op verzoek van het ministerie van OCW de uitvoering van de IIO gecoördineerd. Naar wens komen zij bijvoorbeeld een (halve) dag met een zogenaamde Onderwijsbrigade naar de school om innovatievraagstukken helpen op te lossen. De brigade bestaat uit hiervoor speciaal getrainde docenten en schoolleiders met ervaring over onderwijsvernieuwing uit de praktijk. Zij denken graag (en kosteloos) met u mee! Wil een school de werkdruk aanpakken, meer differentiëren of bijvoorbeeld klasdoorbrekend gaan werken? Stuur dan een mail aan info@innovatieimpulsonderwijs.nl

Ondeswijsbrigadierstrainingen
Graag met onderwijsvernieuwing bezig? En vindt u het leuk om kennis door te geven aan andere scholen? Door een korte en kosteloze on-the-job training te volgen, kunt u zelf ook onderwijsbrigadier worden. Leraren, schoolleiders en andere medewerkers in het primair en voortgezet onderwijs zijn allemaal welkom. De eerstvolgende training start in mei 2015. Kijk hier voor meer informatie:

Relevante links:

Meer informatie over de InnovatieImpuls www.innovatieimpulsonderwijs.nl

Laatst gewijzigd: 
maandag 2 september 2019

Nieuwscategorieën