Kindermediaweek van 3 t/m 9 september 2011

In de Kindermediaweek is er een week lang bijzondere aandacht voor de impact van kindermedia. Daarbij worden met name de aantrekkelijke en positieve kanten benadrukt. De mediabeleving is een vast onderdeel geworden van het dagritme en leven van kinderen. Vaak gaat de aandacht naar de gevaren van nieuwe media, maar door slim om te gaan met het media-aanbod kunnen kinderen veel opsteken.

Kindertop
Een onderdeel van het programma is de Mediasmarties Kindertop. Op 4 september 2011 zal in het Raadhuis van Hilversum de eerste editie plaatsvinden. Tijdens de Kindertop gaan experts op het gebied van kindermedia in debat met de kinderen die aangeven wat zij belangrijk vinden bij programma’s, websites, en games. De kinderen zullen op zondag 4 september tussen 14.00-17.00 uur ook de Mediasmarties Awards uitreiken.

Mediasmarties Academie
De kindermediaweek wordt georganiseerd door Mediasmarties, online gids voor geschikte kindermedia. Voor het bepalen van de leeftijdsgeschiktheid van een mediaproductie beoordelen PABO- studenten tal van televisieprogramma's, dvd's, games en websites. Hiervoor biedt de Mediasmarties Academie een opleiding. Op Mediasmarties.nl kunnen ouders zien hoe diverse media worden beoordeeld.

Week van de Mediawijsheid
Eind november zal ook de Week van de Mediawijsheid plaatsvinden, een initiatief van expertisecentrum Mediawijzer.net en de openbare bibliotheken. In die week zal de nadruk liggen op het verwerven van kennis en vaardigheden om op efficiënte en verstandige wijze met media om te gaan.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën