Kleinescholentoeslag blijft bij schoolbesturen

De kleinescholentoeslag blijft bij de schoolbesturen. Wel krijgen scholen de ‘niet vrijblijvende verplichting’ om samen te werken. Dat zei staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) woensdag 5 februari in een debat in de Tweede Kamer.

Door scholen te verplichten samen te werken, wil hij de negatieve gevolgen van het dalende leerlingenaantal beteugelen. Hoe die verplichting vorm krijgt, is nog niet duidelijk. De Kamer praat daar de komende weken verder over.

De PO-Raad vindt het belangrijk dat wordt voorkomen dat leerlingen de dupe worden van krimp. Het is daarom belangrijk dat schoolbesturen zorgen voor regionale oplossingen. Daarmee wordt namelijk voorkomen dat kleine scholen willekeurig omvallen en zorgen we dat voor leerlingen een passend onderwijsaanbod blijft bestaan: een gedifferentieerd aanbod dat van goede kwaliteit, bereikbaar en betaalbaar is. Om dat mogelijk te maken, hebben schoolbesturen voldoende geld nodig en moeten ze zonder belemmeringen kunnen samenwerken. Niets doen is geen optie.

Zodra meer duidelijk is, zal de PO-Raad daarover op de website berichten.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 13 februari 2014

Trefwoorden

Nieuwscategorieën