Leraar van het Jaar en Jos van Kemenade Award

Aanstaande woensdag 5 oktober is het weer Dag van de Leraar. Traditie getrouw worden op de zaterdag daarvoor twee belangrijke prijzen uitgereikt, namelijk: de Leraar van het Jaar en de Jos van Kemenade Award.

Op zaterdagochtend worden de Leraren van het Jaar 2011 bekend gemaakt. De titel Leraar van het Jaar is een bekroning voor het vakmanschap van leraren in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. De PO-Raad vindt het belangrijk om de leraar op een positieve manier in de belangstelling te brengen en heeft daarom zitting in de jury van de verkiezing. De winnaar van vorig jaar, Mathijs ter Bork, is een jaar lang een boegbeeld voor onze sector geweest. Kete Kervezee, voorzitter PO-Raad was eerder dit jaar bij hem op bezoek en sprak met hem over zijn ervaringen als Leraar van het Jaar. In de Volkskrant van 30 september keek hij met de andere winnaars van vorig jaar terug ('Je moet door het vuur gaan voor die kinderen - dat is de kern').

Zaterdagmiddag vindt de uitreiking plaats van een prijs voor het meest innovatieve project in het onderwijs: de Jos van Kemenade Award. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het Ruud de Moor Centrum. Bij deze prijs is Kete Kervezee voorzitter van de vakjury, maar iedereen kan via internet stemmen op de acht genomineerde projecten. De vakjury beoordeelt de inzending op innovatief karakter, duurzaamheid en overdraagbaarheid van de resultaten en de directe relatie met de dagelijkse onderwijspraktijk.

Zaterdag 1 oktober worden beide prijzen uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in Hilversum.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 25 september 2012

Nieuwscategorieën