Leren van anderen over ICT in het onderwijs

Wat doen andere scholen om beter en slimmer te kunnen leren met ICT? Voortaan zijn hiervan op deze website regelmatig filmpjes met goede voorbeelden te vinden. Scholen en hun besturen kunnen zich hierdoor laten inspireren voor de inzet van ICT in hun eigen organisatie.

Bekijk bijvoorbeeld het filmpje van Orion College Beijerland, een school voor VSO in Amsterdam, die ICT inzet in de gymles. Dit houdt leerlingen gemotiveerd en zorgt ervoor dat zij op een actieve manier werken aan hun taal- en typvaardigheid.

Raadpleeg deze pagina voor diverse filmpjes met voorbeelden.

Nut van ICT in het onderwijs

Met hulp van ICT kunnen scholen kinderen laten leren op hun eigen niveau, toegespitst op hun eigen talenten. Leraren kunnen hun voortgang makkelijk en snel volgen en bijsturen, er wordt meer rendement uit lesuren opgehaald en er gaat minder kwaliteit verloren. De PO-Raad ziet in ICT dan ook een mooie kans om het onderwijs nog beter te maken.

Meer informatie en congres

Voor meer informatie over ICT in het onderwijs en voor vragen en ondersteuning kunnen scholen en hun besturen hier terecht.

Ook op het congres van de PO-Raad op 12 juni is veel te leren over ICT in het onderwijs. In welke leersituaties is de inzet van ICT bewezen effectief en in welke niet? En wat betekent dat voor de keuzes die schoolbesturen kunnen maken met betrekking tot de inzet van ICT? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de workshop 'Beter en slimmer leren met ICT: weten wat werkt en waarom'. Nieuwsgierig? Kijk hier voor het programma en om u aan te melden.

Laatst gewijzigd: 
woensdag 23 december 2020

Nieuwscategorieën